Chicago

 
 
Bokat weekend kurs i Chicago som ligger i delstaten Illinois! Bästa tillfället att åka dit. Hade tänkt åka dit i vilket fall som helst. Så varför inte passa på att få lite credits på vägen. 
Det är ju så att jag måste ta 6 credits vilket motsarar ca 72-90 skoltimmar. Denna helg kursen får jag 4.5 credits. Vet inte riktigt vad jag ska göra med de credits jag kommer har kvar efter det, får fundera lite mer på det. 
 
Så den 24 April åker jag och några kompisar härifrån till Chicago och stannar till den 26 April.
Awesome!!!:D
 
***
 
 
 
Här ser ni lite hur det går till
 

Lite information om Chicago från Wikiedia för de som är intresserade.

Chicago är en stadskommun i delstaten Illinois i mellanvästern i norra USA. Chicago, som är belägen vid Michigansjön sydvästra ände, är USA:s tredje största stad. Det är en viktig knutpunkt i USA:s kommunikationssystem samt ett centrum för industri och jordbruk.

Folkmängden i Chicago uppskattades år 2008 till 2 853 114 och i storstadsområdet Chicago-Naperville-Joliet, även kallat Chicagoland, bor det uppskattningsvis 9 505 747, varav 7 929 775 i delstaten Illinois.Chicago är USA:s tredje största stad efter New York och Los Angeles.

Chicago har alltid varit en utpräglad invandrarstad. Det har funnits ett flertal etniska stadsdelar med en dominerande kultur: tysk, bosnisk, italiensk, grekisk, kinesisk, koreansk, ukrainsk, mexikansk, polsk, svensk, finsk etc. Stadsdelarnas befolkning ändrar sig med de olika vågorna av invandrare, så är till exempel den gamla tjeckiska stadsdelen Pilsen numera bebodd främst av mexikaner. Den svenska stadsdelen Andersonville har i stort sett tappat sin svenska befolkning men har kvar flera svenska butiker och restauranger. Omkring en tredjedel av befolkningen är mörkhyad och en tredjedel har syd- eller centralamerikansk bakgrund.

 
 
 
 
Publicerat i Allmänt